Najnovije na sajtu

Jupiter je ponovo u znaku Device

I nakon 12 godina Jupiter je ponovo u znaku Device.

Jupiter, poznatiji kao rimski bog pravde, u staroj Grčkoj je bio jednak sa najvišim bogom Zevsom, najmlađim sinom titana Hrona i njegove žene Reje. Jupiterovo je sedište bilo na Olimpu, odakle je često silazio među ljude uzimajući lik običnog čoveka ili životinje. Već sam pomen njegovog imena nas asocira na pravdu, odnosno vrhovnog sudiju koji se trudi da stvori pravedan, harmoničan i bogatiji zivot.

Zato je upravo Jupiter zaštitnik božanskih i ljudskih zakona, svedok i čuvar zakletvi.

Astrologija Jupitera prepoznaje kao signifikatora mudrosti, pa se ova najveća planeta sunčevog sistema istovremeno smatra i najdobroćudnijim vladarom vremena, a često se naziva i velikom srećom…
Vlada religijom, milošću, snagom, žrtvovanjem, bogatstvom, molitvama, mudrošću…

Menja se energija, menjaju se interesovanja… Ne odmah ne naglo, već postepeno. Kao da polako posmatra šta ostale planete u okruženju rade… Devica je marljiva, precizna, pedantna…

devicaDok je bio u Lavu, nekako je sve bilo prenaglaseno…Sada nas čeka malo smirenija energija, više ćemo se voditi razumom nego srcem. Devica je jedini horoskopski znak koji predstavlja ljudski lik u potpunosti. Vraćamo se sebi, prirodni, zdravom životu… Na prvom mestu je odnos prema sebi. Ako volimo sebe, nećemo živeti u neurednom domu, sami biti neuredni, jesti hranu koja ne naše opšte zdravstveno stanje – fizičko, emocionalno i mentalno loše utiče. To se ne može postići preko noći, već zahteva posvećenost, što je opet princip Device.

Pred nama je jedan lep tranzit Jupitera. Ko hoce da radi na sebi, da napreduje, da uči imaće podršku Jupitera.

Lepu energiju mogu osetiti i svi oni koji imaju Natalnog Jupitera u Devici (povratak Jupitera)… zatim Bikovi i Jarčevi, pa i Rakovi i Škorpije.

Bitniji aspekti :

Jupiter opozicija Neptun 17. Septembra 2015.
Saturn ulazi u Strelca 18. Septembra 2015.
Jupiter trigon Pluton 12. Oktobra 2015.; 16.Mart; 26.Jun 2016.
Jupiter kvadrat Saturn 23. Mart.; 26.Maj 2016.
O tome kako će uticati na sve znakove više naredne nedelje… neka se malo Jupiter privikne na promenu energije.

MiraMPripremila:

Astrolog Mira M.
Facebook stranica Astrologa Mire M.
Tel: +381 65 630 60 33