Najnovije na sajtu

Kako Pun Mesec utiče na nas?

Sinoć smo spavali obasjani sjajem punog Meseca. Kako ste spavali, da li ste se dobro naspavali? Po nekim istraživanjima pun Mesec može i te kako da poremeti san, i teže je zaspati (makar spavali u prostoriji bez prozora, bez Mesečeve svetlosti). Pored kvaliteta sna, pun Mesec ima veliki uticaj na naš organizam, pa pogledajte kako deluje na vas, i onda ćete spremno dočekati naredni koji nam dolazi već 4. maja. Pun mesec na neki način zvuči, ali i izgleda pomalo misteriozno, kao da u sebi dok sija svojim punim sjajem nosi neku veliku tajnu koju sami treba da dokučimo. Dok ga gledamo, pun mesec izgleda veličanstven u svojoj blistavosti, a istovremeno zastrašuje na neki način. Međutim, jeste li se ikada zapitali o njegovom delovanju na vaše fizičko i psihičko zdravlje? Otkrićemo vam kakvu čaroliju krije u sebi.

pun-mesec-mesecni-horoskop

Pun mesec stimuliše rast kose

Ako želite zdravu, lepršavu i sjajnu kosu koja će pritom porasti i do skoro dva centimetra za mesec dana, onda treba da je šišate kada je mesec pun ili onda kada nas njegov oblik neverovatno podseća na ukusni francuski kroasan. Zdravlje kose u stvari zavisi od cirkulacije kože glave. Što krv više vremena tu provede, kosa će biti energičnija i mnogo manje će pucati. Mesec svom snagom deluje na sve naše unutrašnje tečnosti, a na krv naročito. U vreme kada je pun, u velikoj meri pojačava protok krvi kroz krvne sudove. Zato, čim se obavestite kada će biti takav, odmah zakažite termin u frizerskom salonu jer će sigurno mnogi pohrliti.

Mentalno zdravlje

Bezobzira da li verujete u astrologiju ili ne, mesec svakako utiče i na vaše duševno stanje, samo što toga niste svesni ako prethodno ne pročitate da će te noći biti pun. Veoma je rašireno verovanje da mesec u vreme kada je pun izaziva veliku agresivnost u samome čoveku, međutim, ono je demantovano više puta od strane brojnih naučnika. Čak se smatralo da podstiče i želju za ubistvom i suicidom, no ni to do dan danas nije dokazala ni jedna jedina studija.

Pa ipak, gledajte da to veče što pre zaspite kako ne biste došli u sukob sa bliskom osobom, jer dobro raspoloženje te večeri zna da popusti, ali ne u onoj meri koju smo gore pomenuli. Čak se i u nekim psihijatrijskim bolnicama uvodi poseban sistem nege kada se zna da će te večeri mesec biti pun.

Urinarne infekcije

Skoro 50% žena bar jednom u svom životu ima cistu na jajniku, koja često nastaje “zahvaljujući” ešerihiji koli, bakterji koja je inače prirodno prisutna u organizmu. Ako vam je opao imunitet ili nekim nesrećnim slučajem imate upalu bešike, pun mesec će učiniti da se ešerihija razmnoži i izazove infekciju. Nasuprtot tome, urinarna kiselost opada kada je mesec mlad. Dobra vest je da infekcija ne traje dugo, ali ako primetite da vam izaziva veće probleme, ne čekajte previše, već odmah idite do najbliže lekarske ordinacije.

Detoksikacija organizma

Obavestite se dobro kada će mesec biti pun i pripremite se za veliko “spremanje” svog voljenog organizma. Ovo je prava prilika da ga očistite od otrova koje danima unosite u sebe, jer kada je pun, mesec podstiče brzu eliminaciju nagomilanih toksina. Ipak, potrebno da je da uložite minimalan napor. Tog dana jedite grilovanu ribu, kuvano povrće, voće, i pijte vodu ili čaj u neograničenim količinama.

Neki tvrde da ova užarena noćna skitnica deluje na nas bezobzira znamo li išta o navedenim efektima. Ipak, drugi kažu da psihološki momenat igra presudnu ulogu, te da ako nemamo pojma da bi mogao da nas učini nervoznim, onda nećemo ni biti takvi.

Izvor: Navidiku