Najnovije na sajtu

Ljubavne priče u zodijačkim konstelacijama.

U svakom mitu postoji deo koji je povezan sa odnosima i emocijama ali veoma malo je onih koji imaju "srećnu priču". Jedna od takvih priča nalazi se u sazvežđu Delfin. Stoga, devojke dobro pogledajte dali imate neku planetu na 9,16,17 ili 28 Vodolije. Ili, možda Vaš partner baš tu ima Mesec, ili Veneru pa će njegova devojka postati Amfitrita, odnosno kraljica mora a sam je Posejdon.

Sazvežđe Delphinus

Delfin je mala konstelacija na severnoj hemisferi čije su granice od 9 do 28 stepena Vodolije. A najveće zvezde u ovom sazvežđu su Rotanev i Sualocin na 16 i 17 stepenu Vodolije.

tanja1

Sa ovom konstelacijom povezana su dva mita.

Posejdon, kralj mora zaljubio se u Amfitritu, kći morskog božanstva Nereje. Nastoji da je pridobije ne bi li mu postala žena. No ona je bila stidljiva isto koliko i lepa.

Da bi izbegla njegovo udvaranje sakrila se veoma daleko kod Atlanta, u okeanskim dubinama izvan Herkulovih stubova (oko Gibraltara)
Posejdon je poslao glasnike da je traže. Među njima bio je i jedan delfin. Nakon dugog i teškog traganja delfin je pronašao Amfitritu. Kroz razgovor ubedio ju je da postane Posejdonova žena, veličajući njegovu slavu, bogatstvo i lepotu. Tako Amfitrita postade Kraljica mora a sam delfin sproveo je ceremoniju venčanja.
Nakon toga živeli su dugo u srećnoj zajednici…

Zbog ovoga često možemo videti delfina kao amajliju koja štiti ljubavne parove, ili kod onih koji tragaju za ljubavnom srećom…
Druga priča vezana je za Ariona, dvorskog svirača harfe u Korintu. Arion je bio veoma talentovan muzičar te brzo postade slavan i bogat. Ali, njegova domovina bila je daleko preko mora…
Jednom prilikom obratio se kralju sa molbom da ga pusti kako bi obišao svoje najmilije… Kralj opremi brod koji će odvesti Ariona u domovinu, i vratiti ga nazad.
Međutim, mornari koji su bili na brodu skovaše zaveru protiv Ariona. Isplaniraše da ga bace u more a novac i darove koje je Arion nosio podele međusobno.

Tokom noći Arion usni Apolona koji mu skreće pažnju na zaveru. Kada su ga mornari uhvatili moli ih da poslednji put nešto odsvirao. U znak zahvalnosti Apolonu što ga je upozorio poče da svira najlepšu melodiju u njegovu slavu. Po završetku mornari ga baciše u more, ali Apolon (bog muzike i umetnosti) posla delfina da spasi Ariona. Delfin je plivao noseći na leđima dragoceni teret sve do Grčke. Tu ga ostavlja i odlazi… Ovde se Arion obraća kralju Perianderu da mu pomogne. Mornari su uhvaćeni i odvedeni u zatvor a darovi koje je nosio su mu vraćeni.
U Apolonovu čast Arion napravi statuu Delfina i postavi je u njegov hram za uspomenu. Ovu statuu Apolon je kasnije preneo na nebo kako bi se čovečanstvo sećalo spasioca i sjajnog umetnika.

Astrološki upliv

Planete povezane sa ovom konstalacijom ukazuju na traganje za romantičnom ljubavlju koja će na kraju biti krunisana brakom. Kao i na mogućnost spajanja putem ,,posrednika,, Tačnije, neka treća osoba će odigrati važnu ulogu kako bi došlo do spajanja.
Često se ljubav ne može naći blizu, mora se za njom tragati, ići veoma ,,daleko na zapad, iza Herkulovih stubova,,
Ako su malefici povezani sa ovom konstelacijom priča više vuče na zaveru i spasenje iz neke nevolje.

Novosti povezane sa ovim sazvežđem

14 avgusta 2013 u sazvežđu Delfin kamera astronoma iz Japana zabeležila je promenu na ovom delu neba. Naime, pojavila se je malena zvezda koja je počela da raste a njen sjaj mogao se je ubrzo videti i golim okom. Nekoliko sati nakon otkrivanja sjaj objekta bio je 6,1 magnituda, tj. blizu granice vidljivosti golim okom, i nastavljao je da raste. Astronomi objašnjavaju da je razlog za veliko povećanje sjaja ove zvezde eksplozija koja se je dogodila na površini zvezde.

Novootkrivena zvezda označena je kao Nova Delphini 2013.
Moguće da nosi značajnu poruku čovečanstvu…

Voli vas vaš astrolog,

Tanja Joksimović
0901/888-889 lok 22