Najnovije na sajtu

NOVA ANALIZA POLJA BRAKA

Natus je Lav podznak Vodolija sa Mesecom u znaku Jarca.

5 planeta u 7 polju naglašava potrebu za partnerstvom što je kontradiktorno sa Asc u znaku Vodolije koji teži da zadrži slobodu i nezavisnost.

Tamo gde je Asc je i usmerenje. Usmerenje ka tome da bude otvorena, nepristrasna i da zadrži individualnost u vezama.

U najkraćim crtama možemo je opisati kao osobu kojom vlada razum. Vredna i odgovorna uvek će umeti da se izbori za sopstvene ciljeve.

Mesečeva faza opisuje put kojim ide a kako je Mesec u 5-toj fazi a u 5 polju je Mars onda je ovo put borca.

Život nije neminovno težak ali će stavovi koje zauzima u odnosu na okolnosti i situacije biti teški.

Astrolog Tanja Joksimović

Mars preko dispozitora dolazi u 7 polje i kvinkus sa Mesecom te će zbog svoje preosetljivosti često patiti. A ovo bi dalje vodilo u probleme sa zdravljem jer je Mesec vladar 6 i njene fiziologije. Kvinkus je i aspekat zdravlja. Često ovo ukazuje na iritiranost u odnosima.

U veze može ulaziti naglo, impulsivno i brzo, isto tako i do braka može doći prebrzo. Temelj braka je strast jer je Mars preko Merkura u konjukciji sa Venerom i sve to u opoziciji sa Asc zbog čega dolazi do sukoba i nerazumevanja.

Naglašen znak Lava daće velikodušnost, ponos i dostojanstvo, a puno planeta u 7 polju zavisnost od partnera sa kontradiktornim stavom:,,Ja sam slobodna i nezavisna,,

Ovo takođe opisuje muža koji je kontradiktoran. Slobodan i nezavistan, kome su prijatelji veoma važni. Muža koji je razveden ili će se razvesti.

Sunce i Uran, vladari 7 i 1 su u kvadratu. Ovo je aspekat nervoze i neočekivanih situaciju kroz brak i partnerstvo. Sunce koje vlada poljem braka je je u 7 te je sam partner ekscentričan i ponegde neprincipijelan.

Sunce aplicira u kvadrat sa Uranom. Ako je u vezi sa osobom koja je u braku onda će se on razvesti u okviru 4 vremenske jedinice od trenutka kada sa njim uđe u vezu. Ako u brak uđe sa osobom koja nije imala brak iza sebe prvi ozbiljniji problemi je očekuju u ovom orbisu. Kako su u pitanju fiksni znaci onda je to 4 godine.

Sa Merkurom na vrhu 7 polja moguća su dva braka a kako je Merkur R onda vraćanje u brak sa istom osobom ili ulazak u sledeći brak sa sličnom situacijom.

Sve ono što u prvom braku ne preboli i ne prevaziđe u sebi, moraće ponovo da prolazi kroz drugi brak.

Drugi brak bi mogao biti daleko uspešniji ako prevaziđe ,,dečje bolesti odnosa,, u prvom braku.

Kada je posmatramo iz ugla Saturna, strpljivost, pouzdanost i  razboritost doprinosiće stabilnosti na svim poljima dok će nestrpljivost, netrpeljivost, nezavisnost i netolerancija doprinositi sukobima pre svega na polju partnerskih odnosa a dalje, i u pogledu svih autoriteta koji nameću svoju volju.

Trenutak kada postane tvrdoglava i počinje sebe shvatati preozbiljno je trenutak koji vodi u problem.

Faktori koji imaju ulogu u odnosu

Što jači vladar Asc manja je verovatnoća da će natus imati razvijenu svest o odnosima. Kod Ivane vidimo da je Uran egzaltiran sa dosta aspekata i u 9 kući često ukazuje da osoba po inerciji ide u drugi brak.

Kada su u pitanju odnosi veoma je važna mera jer Venera predstavlja meru i brak.  A Venera u znaku Lava u 7 polju traži meru od partnera ali sa svojim vladarima Uranom u Škorpionu na mestu egzaltacije Urana, sedištu Marsa i Plutona padu Meseca i izgonu Venere nju neće opisati kao osobu koja ima meru. Saturn je u Devici gde vlada razum a pad je Venere i izgon Jupitera. Ovo traži skromnost. Opisuje i nju kao osobu koja će se kasnije opredeljivati za razumna rešenja i za veze u kojima kalkuliše jer su je veze iz strasti i ,,ljubavi,, razočarale.

Saturn (vlada Asc) kvadrat Neptun, aspekt povezan sa 1 kućom govori o osobama koje jako teško odrastaju i kojima je jako teško da budu odrasle zrele ličnosti, jer im Neptun stalno rastvara granice. Ili se pak žrvuje nepotrebno a onda se snažno revoltira kada shvati da to nije vodilo ničemu.

,,Saturn kvadrat Neptun su ljudi koji su uvek detinjasti, jer osnovni problem za ove osobe je da definišu ko su oni u ovom svetu, što se ispoljava kroz sukob zrelost-detinjastost. Put isceljenja je preuzimanje odgovornosti, izgradnja granica i njihovo održavanje.,,

S jedne strane ima potrebu da bude u centru a sa druge Mesec u 12 i znaku Jarca govori o emocijama koje se potiskuju, o nedostaku mogućnosti da se postane blizak, o kontroli…

Ovde je neophodno suočiti se sa uslovljavanjem unutar sebe (postoje uslovi na nesvesnom nivou za koje smatra da treba da ispuni da bi bila voljena)

Dok je devojka ona je Venera u Lavu, ima potrebu da se istakne, da zablista, da se pojavi na javnom mestu i privuče pažnju…

Kada postane žena i majka postaje Mesec u 12 u Jarcu. Pre svega se povlači, počinje da se bavi isključivo obavezama, počinje da se žrtvuje, biva usamljena jer se bavi samo svakodnevnim obavezama. Ona, kao Lavica ovo će teško podnositi te ako se ne naprave kompromisi lako će skliznuti u iskušenja da uđe u paralelne odnose zbog nezadovoljstva i osećaja zanemarenosti. Ili će muž biti nezadovoljan onim što je postala jer dok je bila devojka bila je jedno a kada je postala žena i majka dobio je nešto sasvim drugo.

Neaspektovani Mars u 5 polju može ukazati na ljubav prema nekome ko joj je potpuno nepristupačan i dalek. Na Betelgezu sjajna i talentovana osoba ali nikako ne može da se poveže sa njim jer nema kanal preko ostalih planeta.

Ona ima kanal sa Mesecom što bi ukazalo na nekoga koga je upoznala preko posla, na radnom mestu, možda je u braku ili razdvojen od žene, ili u nekonvencionalnoj zajednici zbog čega bi veza sa ovom osobom bila tajna, ili komplikovana. Ali taj Mesec ima egzaktan aspekat sa SČ te ona sa tom osobom ipak ima budućnost. Ne pokazuje emocije ali je vrlo posesivan sa potrebom da ima nad njom kontrolu.

Ove dve planete su u trigonu a preko ose 12/6 što ukazuje na karmički dug i na vezu koja se je prekinula u prethodnoj inkarnaciji a koju će sada nastaviti.

Sunce je vladar braka i ono šta ona očekuje.

Sa Jupiterom mora očekivati uspešnu osobu koja će joj doneti sreću i prosperitet. Osobi koja ima vezu sa inostranstvom, koja je obrazovana, u najmanju ruku filozof. Dosta egocentričan, daje velika obećanja.

Ovaj tip je suprotan onome tipu sa kojim ona ima budućnost a prikazan je Mesecom u Jarcu te je ozbiljan, zakopčan, ne pokazuje emocije, ali za njega,,vreme radi,, malo obećava ali ono što kaže ispuni.

Vremenom postaju bliski jer imaju zajedničke interese.

Vladari 7,5 i 4 su u konjukciji, partnerstvo, ljubav i bliskost.

Ali, ona je sa ovim plantama u kvadratu, ima pokazatelja da postoji strah od vezivanja bez obzira što se tek u vezi, ili u nekom odnosu oseća živa, doživljava zadovoljstvo i sreću ali strah od razočarenja bi mogao biti jači i dovesti je do toga da se sasvim zatvori i povuče te posveti obavezama.

Takođe bi se moglo dogoditi da neko vreme ima sjajnog, a tajnog oženjenog prijatelja koji će joj imponovati ali sa kojim nikako neće moći da ostvari svoje planove. Trenutak kada ono konačno postaje slobodan biće i trenutak kada on njoj prestaje da biva interesantan.

Dok je ona nešto jako želela on nije mogao, kada on bude mogao ona će prestati da želi.

Za natusa je naredna godina veoma značajna jer Jupiter ulazi u znak Lava i od leta će redom aktivirati sve planete u 7.

Ako nije u braku ovo je period mogućnosti za ulazak u brak, ako jeste u braku onda period mogućnosti za poznastvo sa nekim ko će biti okidač za budući razvod.

Saturn joj kvadrira već dve godine sve planete u Lavu te su se morali osetiti problemi na planu ljubavi, dece i zadovoljstva, na polju braka i partnerstva, uopšte odnosa. Ona je postala nezadovoljna i prilično kruta i sumnjičava. I konačno kvadrat Saturna prema Suncu i Jupiteru donosi zahlađenje u odnosima, prepeke na polju partnerstva, uspeha. Kvadrat sa Jupiterom prepreke na polju planova i nemogućnost da se neke ideje i želje realizuju na odgovrajući način. Takođe bi mogla uprkos svim dešavanjima da se oseća prilično usamljeno poslednje dve godine.

Ovo će se promeniti od početka sledeće godine kada će njen vladar

preko dispozicije doći u konjukciju sa Suncem. Ako je i dalje neudate u periodu između 2015 i 2018 će se sigurno udati jer će vladar Asc boraviti u 7 polju sa vladarem 7 polja, Suncem.

Autor:
Joksimović Tanja
ISAR C.A.P profesionalna astrologija
Kontakt telefon: 0901/888-889, lokal 22