Najnovije na sajtu

Retrogradni Merkur – da razbijemo misteriju

Od 17. Septembra- 09. Oktobra

U Solarnom sistemu, Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i njen orbitalni period je vrlo kratak, jer traje 88 dana. Ovo je mala i brza planeta, koja je dobila ime po Merkuru, glasniku bogova u rimskoj mitologiji. U astrologiji Merkur je simbol za sve vrste informacija i komunikacija, odnosno zadužen je za pisanu i izgovorenu reč, logiku, saobracćaj, trgovinu, pregovaranja, kraća putovanja…

Usled različitog planetarnog kretanja Merkur se tri – četiri puta godišnje prividno kreće unazad (retrogradno). Od 17 septembra, Merkur je krenuo retrogradno i time promenio svoj ustaljeni energetski uticaj, posebno u oblastima u kojima vlada.

Uticaj retrogradnog Merkura na vas zavisi od vaše natalne karte. Ipak, ako on ne pogađa vas lično, može uticati na mnoge ljude iz vaše neposredne okoline i zato obratite pažnju na sledeće:

Osigurajte svoje podatke i informacije

Može da se desi da vam elektronika zataji. Zato ne bi bilo na odmet da uradite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju je dobro imati ove podatke na više mesta.

Odložite početak novog posla

Poželjno bi bilo, da u ovom period, ulazak u nove poslove i projekte, odložite za kraj oktobra. Ovo se naročito odnosi na one poslove, koji bi vas angažovali na duži vremenski period. Takođe, ovaj period nije dobar za rešavanje i prikupljanje nove dokumentacije, potpisivanje ugovora i otvaranja novih firmi i biznisa.

Kontrolišite se

Ne izlazite vaše velike ideje u ovom trenutku i trudite se da sve što govorite potkrepite činjenicama. Proveravajte da li su vas dobro razumeli i obrnuto.

Vratite u vaš život stare prijatelje

Ponovo se povežite sa nekim sa kime se niste čuli ili videli duže vreme. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, sa posla ili sporta je više nego dobrodošlo. Dobrodošla je proslava godišnjica i jubileja.

Završite poslove

Vreme je da završite poslove koje ste odlagali, platite zaostale račune i prikupite sve stare važne dokumente na sigurno mesto.

Odložite velike kupovine / prodaje

Ovo nije period za kupovinu i prodaju nekretnina. Najčesće su u pitanju velika obećanja i očekivanja, za koja se na kraju ispostavlja da nisu baš racionalna. Ne nabavljajte novo prevozno sredstvo (auto, motor, bicikl), ili kompjuter, jer je velika verovatnoća da će se kvariti. Ne instalirajte nove programe i aplikacije.

Oprez sa dokumentima

Odložite potpisivanje ugovora. Može da se desi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku. Vaš potpis je veoma ozbiljna stvar i potrebno je da sva raspoloživa racionalnost i logika budu na vašoj strani.

Oprez u saobraćaju i sa manipulacijom prevoznih sredstava

Generalne preglede vozila odložite i posetite mehaničara samo ako baš morate. Ako ih već popravljate, nekoliko puta proverite šta je urađeno. Može da se desi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora. Za putovanja pripremite svu dokumentaciju i dobro ih isplanirajte. Kada su u pitanju velika (duga i daleka) putovanja, najbolje bi bilo da ih odložite, ali ako već morate da idete, spremite se na kašnjenja, gužve u saobraćaju i kvarenje prevoznih sredstava. Dva puta proverite sve rezervacije i zakazane termine.

14.septembra je u stacionarno retrogradnom hodu, da bi, 17.septembra, Merkur krenuo retrogradnim hodom kroz znak Device i Vage. Dana 09. Oktobra tranzitni Merkur će ući u stacionarno direktni hod, da bi konačno izašao iz senke i krenuo direktno 23.oktobra 2015. godine.


Nemačka razgovor UŽIVO

Pozovite broj:
0900-5106-1973
i razgovarajte sa astrologom odmah!

Austrija razgovor UŽIVO

Pozovite broj:
0900-833-006
i razgovarajte sa astrologom odmah!

Švajcarska razgovor UŽIVO

Pozovite broj:
090-12345-00
i razgovarajte sa astrologom odmah!

Srbija razgovor UŽIVO

Pozovite broj:
0901-888-889
i razgovarajte sa astrologom odmah!

Cena 120 din / min